OAK PASS HOUSE IN BEVERLY HILLS BY WALKER WORKSHOP

Sits on the top of a 3.5 acre site in Beverly Hills, which contains over 100 oak tress, the Oak Pass House by Walker Workshop provides panoramic canyon views to its guests. With the building’s concrete walls integrated into the existing landscape, the house doesn’t become the central visual focus but gives way to the surrounding views.

The massing was reduced by utilizing an “upside down” program with the public spaces located above the bedrooms, which are buried into the hill and protected beneath a vegetated roof. A lower level courtyard allows light and air to flow to the buried hallway of the bedroom level. A seventy five foot long lap pool with infinity edges on three of four sides, bisects the house and slips beneath one of the largest oaks on the property.

2-oak-pass-house-in-beverly-hills-by-walker-workshop3-oak-pass-house-in-beverly-hills-by-walker-workshop4-oak-pass-house-in-beverly-hills-by-walker-workshop5-oak-pass-house-in-beverly-hills-by-walker-workshop6-oak-pass-house-in-beverly-hills-by-walker-workshop7-oak-pass-house-in-beverly-hills-by-walker-workshop8-oak-pass-house-in-beverly-hills-by-walker-workshop9-oak-pass-house-in-beverly-hills-by-walker-workshop10-oak-pass-house-in-beverly-hills-by-walker-workshop11-oak-pass-house-in-beverly-hills-by-walker-workshop12-oak-pass-house-in-beverly-hills-by-walker-workshop13-oak-pass-house-in-beverly-hills-by-walker-workshop14-oak-pass-house-in-beverly-hills-by-walker-workshop15-oak-pass-house-in-beverly-hills-by-walker-workshop16-oak-pass-house-in-beverly-hills-by-walker-workshop17-oak-pass-house-in-beverly-hills-by-walker-workshop18-oak-pass-house-in-beverly-hills-by-walker-workshop19-oak-pass-house-in-beverly-hills-by-walker-workshop20-oak-pass-house-in-beverly-hills-by-walker-workshop21-oak-pass-house-in-beverly-hills-by-walker-workshop22-oak-pass-house-in-beverly-hills-by-walker-workshop23-oak-pass-house-in-beverly-hills-by-walker-workshop

Leave a Reply
You May Also Like
Read More

CARLO RATTI ASSOCIATI RENOVATES ITALIAN FARMHOUSE AROUND A 10-METER-HIGH TREE

International design and innovation office CRA-Carlo Ratti Associati has unveiled the Greenary, a renovated farmhouse designed around a 10-meter-high (32-feet-high) Ficus growing within the main living area. Living quarters…
Read More