RAMÓN ESTEVE’S OSLO HOUSE OFFERS STUNNING VIEWS OF THE MEDITERRANEAN SEA

Spanish architect Ramón Esteve has recently completed the Oslo House, a mountainside property located in a residential area surrounded by pine trees and vegetation. Located in Alicante, a city on Spain’s southeastern coast, the house has been conceived as a concrete block that that rests gently on the sloping terrain offering views of its beautiful surrounding.

 

The dwelling is composed of two overlapped bodies that are set back in order to generate a play of light and shadow. This play is reinforced by the openings in the floor slabs, which lean on a stone base adapted to the steep slope of the mountain.

The house lies gently on the ground, by means of a stone base adapted to the mountainside slope. The floor slabs have got openings that allow natural light inside, thus improving the link between interior and exterior. The house opens widely as a viewpoint towards the sea, in contrast to the privacy provided by the rear façade, which includes the entrance to the house.

Ramón Esteve

The coldness given by the materials of the walls contrasts with the warmth of the interior caused by the use of large wooden surfaces. The structure is displayed on the façade, so we enter the house walking on the slabs. The ground floor has been extended to create an outdoor living pool, completed by a swimming pool which blends with the horizon.

Ramón EsteveRamón EsteveRamón EsteveRamón EsteveRamón EsteveRamón EsteveRamón EsteveRamón Esteve

Leave a Reply
You May Also Like
Read More

CARLO RATTI ASSOCIATI RENOVATES ITALIAN FARMHOUSE AROUND A 10-METER-HIGH TREE

International design and innovation office CRA-Carlo Ratti Associati has unveiled the Greenary, a renovated farmhouse designed around a 10-meter-high (32-feet-high) Ficus growing within the main living area. Living quarters…
Read More